Kuidas säilitada leiba, et see võimalikult kaua värskena püsiks?
Värske leib ja aromaatsed baguette'id muudavad tavalise hommikusöögi tõeliseks peoks. Nii tormame igal hommikul uksest välja, seades end toidupoe järjekorda. Aga kuidas oleks, kui meie lemmikleib ootaks meid köögis? See on võimalik! Tuleb vaid teada, milles seda hoida.
Leiva isu!
Parim koht naturaalse leiva jaoks, mis ei sisalda leivaküpsetusaineid ega täiteaineid, on teie kohalik pagariäri.
Leib on toode, mida võib leida peaaegu igast kodust. See on hommikul asendamatu, ideaalne teise hommikusöögi ja maitsva võileiva jaoks, et kiiresti rahuldada päeva nälga. Seepärast on praktiline leivakonteiner iga köögi põhitarvik.
Pärmiga küpsetatud nisuleib kuivab kõige kiiremini, nagu ka traditsioonilised valged leivakäärid. Teiseks päevaks ei ole need tavaliselt enam väga maitsvad. Rukkijahust küpsetatud leib, mis on valmistatud loodusliku hapniku abil, püsib kõige kauem värske. Õigesti säilitatuna võib see meid oma maitsega rõõmustama panna koguni kümme päeva!
Traditsiooniline leiva säilitamise anum on muidugi leivakast.
Enne leivakasti panemist....
Sageli juhtub, et ostame leiba kilekotis - selline pakend kaitseb leiba kuivamise eest, kuid kahjuks takistab see ka niiskuse eraldumist. Selliselt säilitatud leib muutub kiiresti kummiseks ja ebameeldivaks. Paljudes kauplustes on saadaval ka auguga paberfooliumkotte. See lahendus on veidi parem kui kilekott. Meie lemmikleivad on ka järgmisel päeval veel maitsvad, kuigi tõenäoliselt pisut kokkutõmbunud.
Looduslikud materjalid tagavad õhu vaba liikumise ja niiskuse tõhusa äravoolu.
Meie vanaemad mähkisid oma leivad tavaliselt linasest riidest riidesse. See meetod toimib ka tänapäeval veel suurepäraselt. Ka esteetilised leivakorvid on selle traditsiooni jätkuks. Need on eriti kasulikud koduse küpsetamise armastajatele. Kui valmistate ise leiba, asetage veel soe leib puuvillase riidega vooderdatud korvi. See võimaldab leival jahtuda, kaitstes seda samal ajal aurumise eest. Korv on ka suurepärane kaunistus lauale - nii kaunistab leib igat söögikorda.
Moodne või retro leivakast?
Leiva hoidmise konteinerid, mida tavaliselt nimetatakse leivakastideks, on praegu väga populaarsed. Suur kuju- ja värvivalik muudab need mitte ainult praktiliseks, vaid ka dekoratiivseks. Lihtne on leida leivakast, mis sobiks ideaalselt teie köögi sisekujundusega. Leivakasti suurust tuleb kohandada vastavalt teie vajadustele - on olemas nii minileivakastid kui ka palju suuremad leivakastid eriliste leivasõprade või suuremate perede jaoks.
Puidust leivakast
Puidust leivamahutid sobivad kõige paremini skandinaavia ja rustikaalses stiilis köökidesse. Orgaaniline, looduslik ja metsalõhnaline - puidust leivakast ei ole mitte ainult ilus, vaid ka praktiline. Oma võlu tõttu võib see olla köögi tööpinna kaunistuseks. Seda tüüpi leivakastiga on väga sageli kaasas puidust lõikelaud (vaadake meie lõikelauaga leivakaste).
Kaasaegsed leivakastid
Kui teil on moodne köök, siis huvitavad teid samasuguse esteetikaga aksessuaarid. Kaasaegsed leivakastid on suurepärane võimalus rõhutada köögi interjööri ebakonventsionaalset iseloomu. Plastist, metallist ja terasest leivakastid ei lase igavusel meie kööki hiilida! Vapustavad värvid ja fantaasiarikkad vormid võluvad originaalse disaini ja muidugi moodsate vormide austajaid.
Kaasaegsed leivakastid on konteinerid, mis on disainitud muljet avaldama. Enne sellise avangardistliku leivakasti valimist tehkem esmalt ruumi köögilauale. Originaaldisain ei tohiks olla sahtlisse peidetud - isegi funktsionaalses köögis.
Retro leivakastid
Muutus on põnev, kuid ka minevikul on oma võlu. See käib eriti retrodisaini austajate kohta, kes kasutavad oma interjööride kujundamisel täiel määral ära 1950., 1960. ja 1970. aastate disaini. Nende aegade võlu on endiselt elus ja jääb kindlasti veel kaua aega nostalgiahuviliste inimeste südameid vallutama.
Retrohõnguline vaimsus on eriti elav köögis. See on koht, mida seostatakse meie vanaemade, toiduvalmistamise ja küpsetamise meistritega. Värske leiva lõhn võib panna pead pöörama! Kui soovite nende aastate atmosfääri 21. sajandi köögis säilitada, piisab sellest, kui panustada vintage-stiilis aksessuaaridele. Hea idee on panna köögi tööpinnale välja retro leivakast. Need leivakastid on kujundatud vastavalt 1950-ndate, 1960-ndate ja 1970-ndate aastate disainistandarditele. Retro leivakasti võrdsustatakse väga sageli metallist leivakastiga - materjal annab sellele vanaaegse tunde.