Hea praepann on üks iga köögi hädavajalikke seadmeid. Me saame valida keraamilised pannidHea praepann on iga köögi hädavajalik köögitehnika. Rasvavaba praepann või eemaldatavate käepidemetega praepannid on teised selle hädavajaliku köögitarviku tüübid. Te vajate ka teist panni maitsvate pannkookide praadimiseks, teist panni kana grillimiseks või Aasia roogade valmistamiseks. Pannidest ei ole puudust, kuid milline on parim? Oleme veendunud, et järgnev loetelu hõlbustab teil ideaalse toote valimist.
Millist panni osta?
Praadipann on tarvik, milleta köögis vaevalt saab hakkama. Lai valik võib panna su pea pöörlema. Keraamiline pann, vaskpann, alumiiniumpann, praadipann praadide jaoksmunade või ahjukindel pann Need on vaid mõned soovitused. Seetõttu peaksite enne konkreetse valiku tegemist kaaluma, millised omadused pannil peaksid olema ja milliseid toiduaineid soovite sellega valmistada. Panni ostmisel tasub kaaluda selle ehitusmaterjali, katte tüüpi ja kasutusotstarvet.
Valurauapann, alumiiniumpann, vaskpann... Õppige tundma kõiki pannitüüpe!
Pannid võib jagada vastavalt materjalile, millest nad on valmistatud. Milliseid panni tüüpe saab FormAdore'ist leida?
Milline pann on kõige tervislikum? Sellist, mis on ohutu meie tervisele ja keskkonnale ning mis ei eralda praadimise ajal mingeid kahjulikke ühendeid. Kindlasti on pann, mille kattekiht on valmistatud mineraalide ja savi kombinatsioonist, mis on põletatud väga kõrgel temperatuuril, st keraamilise kattega, üks parimatest turul saadaolevatest pannidest. See kattekiht ei reageeri ühegi toidu koostisosaga jaei mõjuta seega valmistatava toidu maitset ega lõhna. Kaetud praepannid Keraamilised pannid kuumenevad ühtlaselt ja säilitavad soojust pikka aega, kuid on oluline meeles pidada, et neid eitohi kiirete temperatuurimuutuste suhtes kasutada, sest see võib kahjustada. Samuti tasub märkida, et keraamiline pann onmittekleepuvpann, mis on väga kriimustuskindel.
Rasked, vastupidavad ja kauakestvad malmpannid ei sisalda mingit täiendavat katet. Need on valmistatud ainult looduslikest materjalidest ja neid iseloomustab vastupidavus nii kriimustustele kui ka igasugustele kahjustustele. Malmist pann juhib soojust suurepäraselt, st see kuumutab ühtlaselt ja hoiab toidu soovitud temperatuuri kaua. Lisaks sellele on malmist materjal kõrge vastupidavusega kõrgetele temperatuuridele , nii et seda tüüpi panni saab kasutada ka ahjus.
Vaskpannud
Vaskpann on tõenäoliselt kõige disainerlikum ja elegantsem kõigist turul olevatest mudelitest. Kuid see ei ole kindlasti mitte ainus eelis. Vask on suurepärane soojusjuht - see soojeneb koheselt ja jaotab soojust ühtlaselt, mis võimaldab toitu kiiremini valmistada. Tuleks siiski lisada, et parimatel vasepannidel on seestpoolt kvaliteetne kate, mis takistab toidu otsest kokkupuudet vasega. Selle põhjuseks on see, et vask reageerib happeliste toodetega, mis muudab toidu maitset.
Otsid hävitamatut panni, mis talub kriimustusi, mõlke või roostetamist? Siin on see - roostevabast terasest pann, mis on teie tervisele täiesti ohutu ja annab aeglaselt kogunenud kuumuse välja, nii et sellel küpsetatud toit jääb pikaks ajaks soojaks. Teraspann on parim pann liha praadimiseks.
Alumiiniumist pannid on kerged, käepärased ja juhivad väga hästi soojust . Seda tüüpi panni valides tuleks jälgida, et sellel oleks spetsiaalne kriimustuskindel kate, mis ei sisalda kahjulikke ühendeid.
Milline pann on parim pannkookide ja milline munade jaoks? Pannide liigitus vastavalt nende otstarbele
Kui te seisate praepanni valiku ees, peate arvestama mitte ainult selle konstruktsiooni materjali, vastupidavust ja vastupidavust erinevatele kahjustustele, vaid ka selle otstarvet. FormAdore'ist leiate lisaks tüüpilistele klassikalistele praepannidele ka pannid, mis on kohandatud konkreetsete toidutüüpide valmistamiseks.
Pannkoogipannidele on iseloomulik nende eriline konstruktsioon - neil on madalad seinad, nii et pannkookide teisele poole keeramine ei tohiks kellelegi probleeme valmistada. Lisaks sellele kuumeneb pannkoogipann väga kiiresti ja sellel on mittekleepuv kate, mis võimaldab praadida väga õhukesi pannkooke väga vähese rasvasisaldusega. Pannkoogipann on seade, mis ei tohiks selle hõrgutise armastaja köögist puududa. See on ka ideaalne pann omlettide valmistamiseks.
Grillpannid võimaldavad valmistada tervislikke ja maitsvaid roogasid. Sellel rasvavabal pannil on spetsiaalne laineline põhi, mis vähendab rasva imendumist roogadesse, võimaldades seega valmistada kergemini seeditavaid ja vähem kaloraažseid toite.
Parim pann Aasia roogade valmistamiseks? Ilmselt wok-pann, st. sügav pannspetsiaalselt vormitud alusega, mis võimaldab valmistada maitsvaid ja aromaatseid riisi-, kana- ja köögiviljaroogi või segunuudleid minimaalse rasvasisaldusega. Wokpann on ideaalne seade selliste toitude kiireks valmistamiseks, mis nõuavad väga jõulist segamist ja isegi raputamist, mis on võimalik tänu kõrgetele seintele. Lisaks on sügavad wokipannid suurepärased kuuma auru säilitamiseks, nii et toit muutub kiiremini pehmeks ja on väga mahlane.
Munade ja pannkookide praepann
Muna- ja hautamispannil on süvendid, et munad või hautatud munad küpseksid ühtemoodi ja ühesuuruses . Praetud munade või kohevate pannkookide praepann on saadaval mitmes versioonis. Lisaks klassikaliste ketastega pannidele leiad ka parima pannipannu südamekujulise, naeratava näo või lumehelbe kujuliste pannkookide praadimiseks .
Kui teil on induktsioonpliit, peate kontrollima, et valitud pann sobiks selle pliiditüübi jaoks. Selle põhjuseks on see, et induktsioonipanni põhi on valmistatud ferromagnetilisest materjalist ja ainult selline pann tuvastab induktsiooni. Parim induktsioonpann? Suurepärane näide seda tüüpi seadmete kohta on näiteks WMF praepann või Fissleri praepann.
Kas sa juba tead, milline pannikomplekt peaks sinu köögis olema? Kindlasti vajate väike praepann ja suur praepann 32 cm, pann koos kaanegasamuti pann liha, pannkookide, munade praadimiseks või grillimiseks. Valik on tõesti suur. Oleme veendunud, et FormAdore'ist leiad kõik vajaliku!