Tere tulemast heade jookide armastajate ja kõigi nende maale, kellele meeldib mõnikord juua! FormAdore'i poest leiad klaasid igaks juhuks: veiniklaasid, likööriklaasid või kokteiliklaasid. Tugevamate vedelike fännid ei pea pettuma: nad leiavad viskiklaasid, konjakiklaasid ja vodkaklaasid. Nende jaoks, kelle haare nõrgeneb proportsionaalselt joogi tugevusega, on meil olemas plastklaasid - need sobivad ideaalselt suurteks pidudeks, piknikuteks või terrassil istumiseks. Plastikust pokaalid on ideaalsed ka päikeseloojangu piknikuks rannas. Teisest küljest valivad elegantsed inimesed kristallklaasid, mis peegeldavad valgust kaunilt. Valida on palju! Seega haarake joogiklaasid kaasa ja nautige parimaid matseid suurepärases seltskonnas. Teisest küljest valivad elegantsed inimesed kristallklaasid, mis peegeldavad valgust kaunilt. Valida on palju!

Kas teil on juba õiged klaasid? Siis lõbutsege!

750 toodet

trendid, uudised ja näpunäited ...

Õige klaasi valimine serveeritava veinitüübi jaoks on tõeline kunst, ja kuigi mõned tootjad pakuvad tänapäeval igale viinamarjasordile ja veinipiirkonnale kohandatud klaase, on veinisõpradel vaja vaid mõnda tüüpi klaase, ilma et sellest oleks palju kahju. Kuigi vanasti kasutati selle väärika joogi tarbimiseks kuld- ja hõbepokaale, tunneb vein end kõige paremini klaasklaasides, mida on selleks otstarbeks kasutatud alates 15. sajandist. Hoolimata välimusest mõjutavad joogi tajumist klaasi värvus, kuju ja suurus. Kuigi puuduvad standardid, mis määratleksid konkreetsete veinitüüpide jaoks sobiva klaasi suuruse ja kuju, on üldtunnustatud mitmed reeglid.

Kõigepealt peaks anum, milles veini serveeritakse, olema valmistatud läbipaistvast õhukesest klaasist. Ainult sel viisil saame hinnata joogi värviomadusi, tihedust ja selgust. Punase veini klaasid peaksid olema suuremad kui valge veini klaasid, laiema ja madalama kaelaga. On hea, kui klaas on servast kitsam kui keskelt - see võimaldab koguda ja hinnata väärika alkoholi aroome täiel määral. Valge veini anumad, mis on väiksemad ja vähem mugulad, võivad võtta tulbi kuju. Tõelised veinitundjad peaksid varuma ka klaaside varu täisväärtusliku punase burgundia jaoks, mis on üsna suured, märkimisväärse laiuse ja kõrge jalaga. See võimaldab viinal tuua välja oma täielikud maitseomadused. Olulised on ka spetsiaalsed šampanjaklaasid, millel on õhuke ja kitsas kael, mis hoiab mullid kauem vahutamas.

Kuigi klaaside kuju ja suurus ei ole rangelt määratletud mingite reeglitega, on veinide serveerimisviis nende sees allutatud teatavatele reeglitele. Kõigepealt tuleks klaasid enne serveerimist loputada pesuvaba veega, et tolm ja kemikaalid ei mõjutaks veini maitset. Kui õhtusöögi juurde serveeritakse erinevaid veiniliike, tuleks igale veiniliigile sobivad klaasid asetada 45° nurga all, tarbimise järjekorras paremalt vasakule. Need tuleks täita ainult umbes 1/3 ulatuses, et külalised saaksid veini "keerutada". See võimaldab kogu joogi buketil välja tulla ja seda täielikult hinnata. Joomise ajal tuleks klaasi hoida klaasist varre, mitte ülemise osa juures, et mitte tarbetult sisu kuumutada. Kui me järgime neid mõningaid põhireegleid, on meil võimalus nautida kõiki väärika joogi omadusi, rikkumata seejuures savoir-vivre'i üldisi reegleid.

Teisest küljest on ka raskemate jookide, näiteks viski joomisel omad reeglid. Viskiklaasid on tavaliselt laiad ja madalad, et hoida jooki madalal temperatuuril - mõnikord võtavad nad originaalse kuju. Asjatundjad soovitavad viskit degusteerida ainult jääga või veel parem jahutuskividega, et jooki jahutada ilma seda lahjendamata. Selleks, et nautida suurepäraselt serveeritud joogi maitset, tasub varuda jahutustarvikuid, vorme ja jää tarvikuid.

Alkoholieksperdid soovitavad õlut juua ka spetsiaalsetest õllekannudest ja -klaasidest. Õige kujuga anumad toovad esile õlle, eriti jõupruudude, täieliku maitse. Komplekteeri mugav komplekt kasulikest õlletarvikutest, nagu õllejahutid, rannalauad ja pudelite avajad, et need oleksid alati käepärast, kui soovid külma klaasi õlut.