TREND

Sambonet - keerulised Itaalia söögiriistad, mis rõõmustavad

Author:

Kadi Leensalu

29.01.2024

Sambonet on kaubamärk, mis sündis Itaalias enam kui 150 aastat tagasi ja üllatab tänapäevalgi oma elegantse ja keerulise disainiga söögiriistade ja köögitarvikutega. Ühine nimetaja on suurepärane kvaliteet ja tähelepanu detailidele, kuid leiate nii kollektsioone eriliste sündmuste tähistamiseks, et tähistada sööki ainulaadses stiilis, kui ka igapäevaseks kasutamiseks, et suurendada söömisrõõmu.

Üle 150 aasta stiili ja kvaliteeti

Sambonet kaubamärgi juured ulatuvad praktiliselt... Itaalia Kuningriigi asutamise juurde. Seega on see algusest peale esinenud itaallaste laudadel ja olnud täiuslikuks söögikordade taustaks - nii igapäevaselt koos perega kui ka erilistel puhkudel. Ja nagu me väga hästi teame, ei tehta Itaalia kulinaariakultuuris nalja - seal tunnustatakse ainult parimat!

Kuidas see kõik algas?

1856. aastal lõpetas Giuseppe Sambonet, Vercelli aadlipoeg, kunstiakadeemia ja sai ehtekunstnikumeistri patendi. Ta otsustas oma teadmisi ära kasutada ja asutas ettevõtte Sambonet. Algusest peale olid võtmetähtsusega tippkvaliteet, peen, kuid lihtne vorm ja originaalne disain. See osutus kiiresti edu võtmeks, sest 20. sajandi alguseks oli tema asutatud ettevõte juba paljude aadliperekondade, sealhulgas Genova hertsoginna ja Torino krahvi ametlikuks tarnijaks.

Uuenduslik lähenemine ja edasijõudnud areng

See ongi lühidalt öeldes kaubamärgi kvintessents - tänu sellisele lähenemisele sai Sambonet kohalikust väiketööstusest, mis tootis kohalikule turule, kiiresti eksportijaks, kes müüb tooteid ka väljapoole riiki, ja mitte ainult üksikklientidele!

1932. aastal sai Sambonetist esimene ettevõtja Itaalias, kes alustas tootmist tööstuslikus mahus.

Aastal 1938 töötati omakorda välja uuenduslik protsess roostevabast terasest söögiriistade tootmiseks ja täiustati hõbetehnika. Mõned aastad hiljem hakkas tehas tootma roostevabast terasest noad ja terad, kasutades oma patenteeritud tehnoloogiat.

Alates 1950-ndatest aastatest on kaubamärk järjepidevalt laienenud ja tarninud oma tooteid eksklusiivsetele hotellidele - see on saanud mitmeid auhindu, sealhulgas Hiltoni hotelli ordeni.

Ent, aga brändi juured kohustuvad! Itaalia disain ometi on maailmakuulus mitte ilma põhjuseta. Alates 1960. aastatest on Sambonet teinud edukalt koostööd tuntud disaineritega, kes loovad uusi tooteid ja kollektsioone tänapäevani.

Siiski tasub meeles pidada, et esmaklassiline disain on vaid üks brändi huvivaldkondadest, samuti arenenud tehnoloogia ja pidev areng selles valdkonnas. 2000. aastal teatas kaubamärk uhkusega revolutsioonilise PVD (Physical Vapour Deposition) meetodi kasutuselevõtmisest, mis võimaldab söögiriistad katta õhukese, kuid äärmiselt vastupidava korrosioonivastase ja hüpoallergeense kattega, mis aitab anda toodetele unikaalseid värve ja toone ning on ühtlasi väga vastupidav.

Klassika ja kaasaegsuse kooslus

Võiks arvata, et nii palju aastaid tegutsenud brändi puhul võiks maha rahuneda ja korrata tuntud mudeleid, kuid Sambonet'i puhul oleks see solvav!

Lisaks elegantsetele klassikale, mis ei vanane kunagi ja sobib igasse interjööri, on Sambonet' valikus ka väga moodsad jooned ja värske disain, mis sobivad kaasaegsetesse interjööridesse.

Oma elujõulisusega inspireerib kaubamärk mitte ainult üksikkliente, vaid ka hotellide toitlustusteenuseid, catering'eid või kuulsuste kokkasid - me ju sööme silmadega, seega on kogu toidukorra seadistus ülimalt oluline!

Lisaks, kui soovite teada, kuidas katta lauda elegantselt ja kunstipäraselt, soovitame meie ajakirja "Kuidas paigutada söögiriistu ja taldrikuid?".

 

Kust leida Sambonet tooteid?

Meil on hea meel võõrustada seda kaubamärki FormAdore'is ja jagame seda hea meelega teiega. Kõik meie valikus olevad tooted leiad SIIT!