Kodused ja eksootilised limonaadiretseptid - ideaalsed kuumadeks päevadeks
Suvi on tõsiselt alanud - ja koos sellega ka päikselised, kuumad päevad. Kui taevast valab kuumust, tasub erilist tähelepanu pöörata igapäevasele vedeliku tarbimisele. Ja kuidas tagada, et joote õiges koguses vedelikku? Alustades... omatehtud limonaadi valmistamisega! Siin on mõned maitsvate ja värskendavate limonaadide retseptid just selleks kuumaks ajaks - need sobivad suurepäraselt nii suurtele kui ka väikestele.
Traditsioonilised limonaadid - annus tervist ja värskendust
Kui me räägime limonaadist, siis mõtleme tavaliselt tugevalt sidrunirohket jooki, milles on veidi mett või suhkrut. Just seda klassikalist varianti armastavad nii suured kui väikesed. See ei maitse mitte ainult maitsvalt, vaid on ka suurepärane niisutaja ja tagab väärtuslikku C-vitamiini annuse. Kui valmistad seda ise oma köögis, saad ise otsustada puuviljade, suhkru või lemmiklisandite koguse üle - nii saab kogu pere selle maitsest rõõmu tunda.
Klassika - limonaad
Koostisained 1,5 liitri limonaadi jaoks:
- 6 suurt sidrunit;
- 1 laim;
- üks liiter vett;
- 4 supilusikatäit suhkrut;
- jääkuubikud;
- piparmündilehed.
Valmistamine:
1. Pese sidrunid ja laim, koori ja pigista hästi mahl välja - nii, et tekib umbes 400-500 ml mahla.
Selleks võib kasutada elektrilist või käsitsi kasutatavat mahlapressi.
2. Vala suhkrule vesi peale ja keeda madalal kuumusel siirupi konsistentsini, seejärel lase jahtuda.
3. Vala tsitrusviljamahl ja saadud siirup kannu ja täida see veega kuni servani.
4. Jäta limonaad vähemalt 30-60 minutiks külmikusse.
5. Serveeri värskendavat jooki jääkuubikute ja piparmündilehtedega.
Suhkru võid asendada oma lemmikmee või magusainega - ja kui sulle meeldib äärmiselt hapu ja karge limonaad, võid "magusainest" üldse loobuda! Kõik tsitrusviljade pressijad ootavad siin!
Kuidas oleks... maasikalimonaad?
Suvi on maasikasõprade lemmikhooaeg. Ümmargused, magusad ja mahlakad tagavad mitte ainult suurepärase maitse, vaid ka palju vitamiine ja väärtuslikke polüfenoole. Kuidas oleks, kui teeksid neist limonaadi? See on lihtsalt valmistatav jook, mis meeldib kogu perele.
Koostisained 1,8 liitri limonaadi jaoks:
- pool kilo maasikaid;
- 1 sidrun;
- liiter vett;
- jääkuubikud;
- 3 supilusikatäit peent suhkrut või tuhksuhkrut.
Valmistamine:
1. Pese maasikad jooksva vee all ja eemalda varred.
2. Pigista sidrunimahl valmis puuviljadele ja lisa suhkur.
3. Blenderda kõik ühtlaseks püreeks ja vala kannu.
4. Lisa vesi, sega ja pane limonaad umbes 30-60 minutiks külmkappi.
5. Vala jook jääkuubikutega klaasidesse - kaunistamiseks võid kasutada ka mündilehti.
Kui vajad professionaalset puuvilja blenderit, siis see ootab sind siin!
Kurk, kurk, kurk, kurk... värskendavas limonaadi versioonis
Võib tunduda, et ainus õige koostisosa värskendava limonaadi jaoks on puuviljad. Kuid selgub, et seda ainulaadset suvejooki saab valmistada ka... kurkidest! Lõppude lõpuks on need just sel aastaajal kõige maitsvamad ja mahlakamad. Mida muud on vaja, et nautida täiuslikult karge kurgilimonaadi maitset?
Koostisosad: Kurgid ja kurgid:
- pool suuremat kurki;
- 1 laim;
- piparmündilehed;
- 2 liitrit vett.
Valmistamine:
1. Pese kurk hästi ja lõika see pikuti pikkupidi väga õhukesteks viiludeks - ilma koorimata (võid lõigata ka klassikalisteks ümarateks viiludeks).
2. Aseta kurgitükid kannu.
3. Pigista suurem osa laimimahlast välja ja lõika ülejäänud laimiviilud koos koorega viiludeks.
4. Pigista laimimahl kurkidega kannu ja lisa laimiviilud.
5. Vala limonaadile vesi peale, lisa piparmündilehed ja sega.
6. Jahuta limonaadi enne serveerimist külmkapis.
Suvi troopikas - imelised eksootilised limonaadid
Limonaadil on rohkem kui üks nimi - ja kuigi klassikaline versioon sidruni ja suhkruga on kõige populaarsem valik, on teised versioonid sama nauditavad. Kõigile eksootiliste jookide ja kokteilide fännidele on täna välja toodud limonaadiretseptid troopiliste puuviljadega, mis maitsevad suvel nagu ei miski muu!
Arbuusi limonaad, mis sobib ideaalselt aias lõõgastumiseks
Arbuusi limonaad on traditsioonilise sidrunivariandi kõrval üks populaarsemaid võimalusi. See on ideaalne valik kõige kuumema ilmaga - arbuus koosneb peaaegu 93% ulatuses veest ning sisaldab ka rohkelt kaaliumi ja vähesel määral naatriumi. Selle tulemusena niisutab selle tarbimine (mis tahes kujul) keha suurepäraselt. Kuidas valmistada omatehtud arbuusilimonaadi, mis varastab paljude südamed?
Koostisained 1,5 liitri limonaadi jaoks:
- 1,5 kg arbuus;
- ¾ tassi värskelt pressitud sidrunimahla (umbes 3 tükki);
- 100 g peensuhkrut - valikuline;
- 500 ml vett; - jääkuubikuid.
Valmistamine:
1. Eemalda arbuusilt koor ja eemalda kõik kõvad (mustad) seemned, seejärel tükelda see kuubikuteks.
2. Lisa arbuusile sidrunimahl ja suhkur (võib asendada ka mee või magusainega).
3. Sega arbuus ja lisandid siledaks pastaks, nt blenderiga, ja sõela läbi sõela, et eemaldada allesjäänud seemned.
4. Lisa arbuusimahlale külm vesi.
5. Jahuta limonaadi külmkapis ja serveeri jääkuubikutega.
Limonaadikarahvinid ja -kannud ootavad!
Tango mangoga - limonaad mango ja laimiga
Mango on tõeliselt suvine puuvili, mida me seostame kohe troopilise kliimaga. Selle viljalihast valmistatud limonaad on veel üks maitsev jook kuuma ilma jaoks. Seda saab valmistada vaid mõne hetkega!
Koostisosad:
- 2 küpset mangot;
- 2 laimi ja poole sidruni värskelt pressitud mahl;
- supilusikatäis suhkrut - valget või roosuhkrut;
- 750 ml vett;
- laimiviilud;
- piparmündilehed.
Valmistamine:
1. Koori mango, eemalda kivi ja pane see blenderisse püreestama.
2. Lisa sinna tsitrusviljamahl ja suhkur ning sega kõik ühtlaseks.
3. Vala mangomass kannu, täida veega ja sega kõik läbi.
4. Lisa piparmündilehed ja laimiviilud ning pane limonaad enne serveerimist külmikusse.
Mangot võid ka meloni vastu vahetada - mõlema puuviljaga on limonaadi maitse ainulaadne!
Kohvijoojatele mõeldes - sidruni espresso
Limonaad ei pea tingimata tähendama puuvilja, suhkru ja vee segu. Võid lisada ka koostisosi, mis ei ole nii ilmselged, näiteks... espresso! Kohvielamuse fännid naudivad kindlasti sidruni espressot - limonaadijääkohvi.
Koostisosad:
- espresso või muu tugev kohv;
- värskelt pressitud sidrunimahl;
- vesi;
- suhkur, magusaine või mesi;
- jääkuubikud.
Valmistamine:
1. Valmista espresso või tugev "keedetud" kohv ja lase sellel jahtuda.
2. Sega värske sidrunimahl vee ja suhkruga ning vala peale jahtunud kohv.
3. Jahuta kogu see külmikus ja serveeri jääkuubikutega.
Kaunid limonaadiklaasid leiad siit!
Ingver mitte ainult talvel - tsitruseline ingveri limonaad
Ingver ei tohiks olla reserveeritud ainult talviste soojendavate jookide jaoks - seda võib kasutada ka suvise limonaadi valmistamiseks. Kombineerituna tsitrusviljadega tagab see ainulaadse maitse ja annab samal ajal palju väärtuslikke vitamiine. Vaata, kuidas valmistada tsitruselimonaadi ja ingverilimonaadi just kuuma suvise pärastlõuna ajaks.
Koostisosad:
- 4 sidrunit;
- 1 apelsin;
- 3 cm pikkune tükk ingverit;
- 100 g suhkrut;
- üks liiter vett;
- jääkuubikud;
- piparmündilehed.
Valmistamine:
1. Koori ingver, riivi see peene riiviga ja pane kannu.
2. Koori tsitrusviljadelt koored, kuumuta need põhjalikult ja lõika pooleks.
3. Lõika igast puuviljast kaks viilu ja pane need koos ingveriga kannu, ülejäänud mahl pressi välja.
4. Lisa suhkur, vesi ja mündilehed.
5. Pane limonaad külmikusse ja pane klaasidesse enne serveerimist jääkuubikuid.
Kui tahad oma maitsva ja värskendava limonaadi kaasa võtta piknikule või jalgrattaga sõitma, ära unusta sobivat joogipudelit!
Värskendavad ja jahutavad kokteilid kuulsuste retseptidest
Limonaad on tõhus viis suvepäeval jahutada, niisutada ja värskendada - ja seda teavad kõige paremini populaarsed kuulsused, kes jagavad oma jälgijatega sotsiaalmeedias maitsvate kokteilide retsepte. Näiteks Jennifer Garner telesarjast "Alias" joob suvel klassikalist limonaadi suhkrusiirupiga, Anna Lewandowska aga valib juba mainitud värskendava ingveriga variandi. Väga populaarne on kuulsuste seas ka nn switchel - värskendav jook, mis ergutab nagu hea tass kohvi, tõstes samas tõhusalt immuunsust. See on ainulaadne kombinatsioon veest, sidrunimahlast, ingverist, vahtrasiirupist ja erilisest koostisosast - õunasiidriäädikast. Jooki on tituleeritud Hollywoodi ilueliksiiriks - miks mitte lisada see ka oma suvemenüüsse?
Te juba teate, kuidas valmistada maitsvaid, värskendavaid limonaade järgmisteks kuumadeks päevadeks - seega jääb üle vaid koostisained kokku panna ja proovida erinevaid joogivariante. Ja kui sul on puudu köögitarvikud, mis valmistamist lihtsustavad, leiad FormAdore'i poest nii tsitruspressid kui ka veekannud või originaalsed klaasikomplektid.