Koogivormid - kuidas valida koogivormi?
Isetehtud kook kaunistab perekondlikku pühapäeva, külaliste saabumist ja sõprade külastust. Nii et leidke lemmikretsept, ostke värskeid tooteid ja asuge tööle! Selleks, et meie maitsvad maiustused näeksid hästi välja, vajame veel õiget vormi - see peaks olema õige kujuga ja vastupidav. Nii et valime oma kulinaarsete seikluste jaoks parima kaaslase.
Alumiiniumvormid
Need on suhteliselt odavad ja kergesti kättesaadavad. Kuni viimase ajani olid nad meie köökides esikohal. Paljudel meist on ikka veel hõbedased koogivormid, millel on eemaldatav põhi. Need on ideaalsed biskviit- ja juustukookide valmistamiseks - nad kuumenevad kiiresti ja jaotavad kuumust ühtlaselt. Et kook ei jääks kinni, katke küpsetuspaberiga või määrige see ohtralt võiga ja puistke peale riivsai. Küpsetusvormi ostes veenduge, et valite kindlate seintega mudeli; liiga õhukesed seinad deformeeruvad kiiresti.
Mittekleepuva kattega vormid
Mittekleepuvad küpsetusvormid on traditsiooniliste alumiiniumist küpsetusvormide veidi täiustatud versioon. Neid pole vaja võiga määrida, mis muudab nende kasutamise lihtsamaks ja neis küpsetatud koogid on vähem kaloreid. Neid on mitmesuguse suuruse ja kujuga, nii et need on abiks peaaegu igasuguse küpsetamise puhul. Muffinite valmistamiseks on nad siiski võrratud - nad jaotavad soojust hästi ja nende pealmine kiht võimaldab neid hõlpsasti välja võtta. Samuti on neid väga lihtne puhastada.
Klaasist vormid
Tavaliselt ostame neid liha praadimiseks ja õhtusöögi valmistamiseks. Kuid neid saab kasutada ka paljude maiustuste valmistamiseks - näiteks on need ideaalsed õunapirukate, marmelaadikookide ja muude "niiskete" maiustuste valmistamiseks. Nad on täiesti siledad ja kriimustuskindlad. Nad ei reageeri ühegi tootega, mis on lisaväärtuseks. Nad on keskkonnasõbralikud, korrosioonikindlad ja me võime neid muretult nõudepesumasinas pesta.
Keraamilised vormid
Keraamilistes vormides küpsetatud koogid, nagu ka klaasist vormides, peavad jääma ahju veidi kauemaks. See materjal kuumeneb aeglasemalt kui näiteks alumiinium. Neid on kõige parem kasutada tordi- ja puuviljakookide küpsetamisel, mis ei tõuse liiga kõrgele. Tordivormide suureks eeliseks on nende esteetiline välimus - need on väga ilusad ja neis valmistatud magustoit võib minna otse lauale.
Silikoonist vormid
Mõned aastad tagasi tekitasid silikoonvormid küpsetamistarvikute turul sensatsiooni. Tänapäeval avaldavad nad jätkuvalt muljet oma värvide ja vormide rohkusega - perenaised sobitavad neid hea meelega oma köögi sisustusega. Neid ei ole vaja määrida ja valmis piruka saab kiirelt välja võtta. Nad juhivad hästi soojust ja säästavad palju ruumi - kokku rullides mahuvad nad isegi kõige väiksemasse kappi. Paljud neist on originaalse kujuga, kuigi loomulikult leiate ka traditsioonilise ristkülikukujulise puuviljakoogi kuju. Seevastu silikoonist minivormides valmistatud magusad muffinid on võrratu.