NÕUANNE

Kuidas teha teed õigesti? Igaüks erinevalt!

Kuidas teha teed õigesti? Igaüks erinevalt!

Author:

Kadi Leensalu

25.10.2017

Valage veega, kallake üle ja ongi valmis! Paljud meist ei pööra erilist tähelepanu sellele, kuidas me teed valmistame. Ometi tekitaks meie kiire rituaal igale teegurmaanile peavalu. Kuigi me oleme jaapani teetseremooniast kaugel, pole teekohtumised, kursused ja meistriklassid enam uudsus. Lõppude lõpuks vajab iga teesort õiget käsitlemist - ja kui te seda teate, rõõmustab teid isegi teie hommikune Earl Grey oma ainulaadse maitsega.

Vesi on alus

Maitsva joogi aluseks on loomulikult vesi, mis mõjutab oluliselt selle kvaliteeti. Me võime küll kasutada kraanivett, kuid selle kristallilise puhtuse kohta saame usaldada ainult sõna, ja isegi jäljed kloorist võivad meie lemmikteede maitset täielikult moonutada. Kuidas on lood pudeliveega? Kindlasti mitte, kuid vältige keskmist ja tugevalt mineraliseeritud vett - need pole nende kareduse tõttu keetmiseks mõeldud. Kõige parem on osta allikavesi või kasutada filtrikomplekti.

Teetüüp on oluline

Must tee

Must tee leidub meie kodudes kõige sagedamini. Selle rikkalik maitse- ja aroomivalik on muutnud selle äärmiselt populaarseks. Selleks, et tõmmis säilitaks kõik oma omadused, kasutage keetmistemperatuurile lähedast vett - 96 °C on ideaalne. Liiga kuum vesi röövib selle maitse, liiga külm vesi vähendab selle ekstraktsioonivõimet. Pärast 3-4 minutit on jook serveerimiseks valmis.

Roheline tee

Kuigi roheline sort teenib oma populaarsust eelkõige tänu oma kaalulangetamisomadustele, tuleb hinnata ka selle originaalset maitset ja arvukat kasu tervisele - see vähendab südamehaiguste riski, kaitseb hambaid ja tugevdab veresooni. Teed tuleks tõmmata kaks minutit 80-60 °C juures - kui teil pole termomeetrit, siis pidage meeles, et 13 minutit pärast keetmist langeb vee temperatuur umbes 75 °C-ni. Rohelise tee puhul võib sama kuiva teed tõmmata kuni kolm korda.

Valge tee

Peen ja õrn, seda tuntakse ka teekuningannana. Valge tee võlgneb oma väärikuse teepõõsaste tipus kasvavatele noortele lehtedele. Valge tee valmistamiseks kasutage 85 °C vett ja oodake 7 minutit, et nautida selle peent aroomi ja kergelt värskendavat maitset. Taimetee valmistamiseks kasutage keevat vett ja laske neil veerand tundi seista. Neid tuleks juua kogu päeva jooksul, kuigi on teada, et need on kõige maitsvamad just kuuma ja soojendava joogina.

Tea savoir vivre

Öeldakse, et tee maitseb kõige paremini pruunides tassides. Milles peaksime siis teed serveerima, et see oleks kõige maitsvam? Ükskõik, millise sordi te valite, teed tuleb serveerida õiges anumas. Loomulikult võib seda serveerida spetsiaalsetes teeklaasides, näiteks termoklaasides. Kuid teetassid on kõige populaarsem valik, sest nende ülespoole suunatud kuju toob esile aroomi sügavuse. Kuid enne, kui täidate oma roodiumiga kaetud portselanist tassid ja valite portselanist tassid, peate hankima selle valmistamiseks ideaalse anuma. Parim anum on kann, mida eelnevalt veidi kuumutatakse. Ümmargune ja pragune kuju võimaldab teelehtedel vabalt avaneda.

Grand Cru Erik Bagger Klaasid kuumadele jookidele 2 tk.

26,30 €

Grand Cru Erik Bagger Klaasid kuumadele jookidele 2 tk.

Rosendahl

Tarne 2 tööpäeva jooksul

New Norm Sõel tee jaoks

86,20 €

New Norm Sõel tee jaoks

Audo Copenhagen

Saatmine 24 tunni jooksul

I-Teapot Teekann

63,90 €

I-Teapot Teekann

Seletti

Tarne 12 tööpäeva jooksul

Bjorn Teekomplekt 6 tk.

70,96 €

Bjorn Teekomplekt 6 tk.

Viva Scandinavia

Saatmine 24 tunni jooksul

Veekeetja - teie valik, teie värv

Milline veekeetja sobib mulle kõige paremini? Vastata sellele küsimusele pole lihtne. Kõigepealt kaaluge, kas soovite elektrilist veekeetjat või pliidile - see on põhiline küsimuse, mida tasuks läbimõelda. Kui kõhklete mida valida, siis kindlasti lugege meie artiklit: Elektriline või traditsiooniline veekeetja? Mõlema lahenduse plussid ja miinused.

Eriti soovitame temperatuuri reguleeritavaid veekeetjaid. Need on eriti kasulikud erinevate teeliikide valmistamisel, mis nõuavad õiget keetmistemperatuuri. Kui teile meeldib vanamoodne disain otse 1950ndatest, kaaluge, kas osta retrostiilis veekeetjat, ja eelistatavalt vilega - selline veekeetja toob kööki väga nostalgilise atmosfääri! Kaasaegse disaini fännidele on meil samuti midagi - üks roostevabast terasest veekeetja.

Kõige sagedamini otsitud veekeetja värvid on järgmised:

- Elektriline veekeetja must

- Elektriline veekeetja valge

- Elektriline veekeetja punane

Väga populaarsed on ka Smeg veekeetjad ja KitchenAid. FormAdore e-poes on meil tõesti suur valik veekeetjaid, nii et leiad kindlasti midagi endale sobivat!