Mida saab küpsetada küpsetuspottides? Inspiratsioon
Küpsetuspott on sellised nõud, mis leiavad köögis tuhandeid erinevaid kasutusvõimalusi. Olenemata sellest, kas eelistate soolaseid maitseid või olete suurim magusa fänn, saate neis valmistada oma lemmiktoite ja -desserte monoportsjonitena. Millistest hõrgutistest me räägime? Vaata, milleks need kuumakindlad kausid eriti hästi sobivad ja saa inspiratsiooni!
Küpsetuspott - mis need on?
Küpsetuspott pole midagi muud kui kuumakindlast materjalist valmistatud väikesed kausid. Need väikesed kuumakindlad nõud annavad köögi eksperimenteerimise harrastajatele palju võimalusi. Nendega saab valmistada üheportsjonilisi magustoite, mis on suulae paradiis, või üksikportsjonilisi soolaseid rooge, mis on ideaalsed igasuguste pidude jaoks. Le Creuset' kõikvõimalikes vikerkaarevärvides keraamilised röstimispannid ootavad teid FormAdore tootevalikus. Neist saavad mitte ainult multifunktsionaalsed nõud, vaid ka kaunid lauakaunistused. Röstimispanne saab kasutada nii ahjus, sügavkülmas kui ka mikrolaineahjus. Nõud soojenevad ühtlaselt ja säilitavad soojust kaua.
Šokolaadi fondant (laavakook)
Kui mõtlete küpsetusvormidele, siis esimesena tuleb meelde rikkalik šokolaadist magustoit - fondant, mida muidu nimetatakse laavakoogiks. Nimi viitab laavale, kuna šokolaad voolab koogist välja nagu tõelisest vulkaanist...... Miniatuursetes kuumakindlates vormides saate valmistada sellest lemmikmagustoidust täiuslikud monoportsioonid.
Koostis:
- 100 g tumedat šokolaadi;
- 50 g võid (+ rasva küpsetusvormi määrimiseks);
- 2 muna;
- 4 spl suhkrut;
- väike näputäis soola;
- 1 spl jahu + jahu küpsetusplaadile puistamiseks;
- lemmik lisanditena: tuhksuhkur, puuviljad (nt maasikad või vaarikad), piparmündilehed, jäätis jne.
Valmistamine:
1. Määrige vormid võiga ja puistke veidi jahu peale.
2. Kuumutage ahi (koos küpsetusplaadiga) 200 kraadini.
3. Tükeldage šokolaad kuubikuteks ja sulatage koos võiga veevannil.
4. Segage kõik kokku, kuni moodustub ühtlane pasta.
5) Lööge munad kaussi, lisage suhkur ja pisut soola ning segage vispli abil ühtlaseks (vahustamata).
6) Lisage jahu koos suhkru ja soolaga munade hulka ning segage uuesti.
7. Valage juurde šokolaadisegu ja segage uuesti põhjalikult vispliga.
8. Valage segu küpsetusvormidesse ja asetage küpsetusplaadile ahju.
9. Küpsetage umbes 8 minutit ja jätke pärast ahjust välja võtmist 1-2 minutiks puhkama.
10. Tõstke ettevaatlikult kook taldrikule ja kaunistage vastavalt soovile.
Sellest tõelisest šokolaadilavast ei saa mööda minna - proovige retsepti ja veenduge ise... oma kõhuga!
Mini juustukoogid
Ahjuvorm on ka ideaalne anum mini-juustukookide jaoks - nii külmalt, kui ka kuumalt. Täna keskendume küpsetatud versioonile, mida saab serveerida iseseisva roogana või puuviljade ja muude täidistega. Tegemist pole siiski klassikalise kodujuustukoogiga, vaid tüüpilisest Itaalia juustust valmistatud juustukoogiga......
Koostis:
- 200 g mascarpone- või ricottajuustu;
- 100 g kreeka jogurtit;
- 1 muna;
- 3 spl mett;
- teelusikatäis vaniljeekstrakti;
- küpsised või biskviidid koogi põhja jaoks (valikuline).
Valmistamine:
1. Kuumutage ahi 180 kraadini.
2. Segage juust, kreeka jogurt, mesi, muna ja vaniljeekstrakt hoolikalt kokku.
3. Asetage vormi põhja kiht oma lemmikküpsiseid - te võite küpsised ka purustada ja ühendada need võiga, et saada tahke alus (selle sammu võite vahele jätta).
4. Määrige toorjuustusegu küpsisekihi peale (või otse vormile).
5. Küpsetage 15-20 minutit, kuni juustukoogid on tahkestunud.
6. Pärast küpsetamist laske jahtuda ja hoidke külmikus.
Juustukoogid sobivad suurepäraselt värske vaarikamoosiga või sulatatud tumeda šokolaadiga. Samuti võite enne küpsetamist lisage juustukoogisegule oma lemmikpuuvilju, näiteks mustikaid või virsikuid. See ühepajatort meeldib eranditult kõigile!
79,90 €
Mini Cocotte Petits Fours Küpsetus- ja serveerimisnõud 250 ml 4 tk.
Le Creuset
Tarne 10 tööpäeva jooksul
Õuna magustoidud
Pärast šokolaadi ja juustu magustoite on aeg puuviljadega magustoitude jaoks - ja me räägime õunaga lehttaignast magustoitudest. Kuidas seda valmistada? See on väga lihtne!
Koostis:
- 3 väikest õuna;
- pakk lehttainast;
- 1/3 paki kaneeli;
- valge või roosuhkur (valikuline);
- rasv vormide jaoks (nt taimne margariin).
Valmistamine:
1. Lõigake lehttaignast välja ringid, mis on veidi suuremad kui küpsetusvormi põhi.
2. Määrige küpsetusvormid ja asetage nendesse taignaringid.
3. Asetage taigen 180 kraadini eelsoojendatud ahju umbes 7-8 minutiks.
4. Sel ajal, kui taigen küpseb, koorige ja riivige õunad jämedalt.
5. Lisage õuntele kaneel ja suhkur (võib ka ära jätta) ning segage.
6. Võtke pirukavormid ahjust välja, täitke õuntega ja lõigake ülejäänud toortainas õhukesteks ribadeks.
7. Asetage tainaribad õunatäidise peale ja pange veel 15 minutiks ahju.
See magustoit on mitte ainult kergesti valmistatav, vaid vallutab ka nii noorte, kui ka vanemate magusasõprade südamed.
Muna- ja köögiviljapajaroog ühes potis
Küpsetuspott sobivad suurepäraselt kõikvõimalike magustoitude ja ühepajatoitude valmistamiseks, aga mitte ainult. Need sobivad suurepäraselt ka ühe portsjoni küpsetatud munade ja köögiviljade valmistamiseks. See on kiire ja lihtne eelroog, mis sobib suurepäraselt igale peole.
Koostis:
- munad (nii palju kui korvi);
- paprika;
- murulauk/roheline sibul;
- teie lemmik külm liha;
- kollane juust;
- sool ja pipar.
Valmistamine:
1. Peske paprikad, eemaldage seemned ja tükeldage need kuubikuteks.
2. Peske ja hakige sibul peeneks.
3. Lõigake kuubikuteks vorst ja riivige juustu.
4. Peske ja lööge munad kaussi, seejärel lisage hakitud köögiviljad ja sink.
5. Maitsestage soola ja pipraga ning segage hästi läbi.
6. Valage munasegu vormidesse ja puistke peale riivitud kollast juustu.
7. Asetage vormid ahju ja küpsetage 210 kraadi juures 10-15 minutit.
Need minipajaroogad muna, köögiviljade ja singiga on suurepärane eelroog, mis meeldib ka väikestele.
Mini lasanje
Röstimispannid sobivad suurepäraselt ka väikeste lasanje portsjonite valmistamiseks. Kui teil pole klassikalist kuumakindlat vormi või selle kompaktsemaid ristkülikukujulisi versioone, saate seda maitsvat rooga edukalt valmistada otse nendes pannides.
Koostis:
- 200 g hakkliha;
- 1 purk tomateid/tomatipasta;
- 1 porgand;
- 1 sibul;
- 2 küüslauguküünt;
- lemmikvürtsid maitse järgi;
- lasanjeplaadid.
Bešamellkastme koostis:
- 2 spl võid;
- 1/4 tl jahu;
- 200 ml piima;
- 50 g parmesani või muud juustu;
- pool teelusikatäit soola ja pipart.
Valmistamine:
1. Koorige ja peenestage sibul ning praadige seda pannil koos küüslauguküüntega.
2. Koorige, peske ja riivige porgandid ning praadige neid veidi koos sibulaga.
3. Lisage pannile liha, maitsestage see oma lemmikmaitseainega ja praadige, kuni see muutub punaseks või pruuniks.
4. Segage liha porgandite ja sibulaga ning valage panni tomatid/passata, keetke madalal kuumusel.
5. Vahepeal keetke lasanjeplaadid, kuni need saavad valmis.
6. Valmistage bešamell kaste - sulatage või, lisage jahu ja piim ning segage hästi läbi, et kaste oleks sile.
7. Lõpuks riivige beešamelli kastesse oma lemmikjuust, näiteks parmesan (kogus on teie maitse järgi), maitsestage ja segage veidi.
8 Asetage lasanjeplaadid, bolognese kaste ja bešamell vaheldumisi küpsetusvormi, viimase kihina peaks jääma bešamell kaste.
9. Puistke lisaks peale riivitud juust.
Minilasanje osutub ideaalseks lahenduseks, kui teil tekib väike nälg või kui teil pole enam ideid peo eelroogade jaoks. See roog meeldib igale külalisele, olenemata vanusest või söögimaitsest.
Tõeline klassika - crème brülee.
Koostis:
- 500 ml 36%-line koor
- vanillikaun
- 80 grammi suhkrut
- vaniljesuhkur
- 5 munakollast
- pruun suhkur
- Puuviljad kaunistamiseks, nt vaarikad, mustikad.
Valmistamine:
1. Keetke koor madalal temperatuuril koos suhkru ja vanillikaunaga.
2. Jälgige, et koor ei keeks üle, suhkur peab täielikult lahustuma.
3. Pange koor veidi jahtuma.
4. Segage munakollased mõne sekundi jooksul siledaks pastaks ja lisage veidi koort, segage vispliga. Seejärel lisage aeglaselt ülejäänud koor, kogu aeg segades.
5. Kui segu on ühtlane, valage see küpsetusvormi.
6. Pange 120 kraadi ahju ja küpsetage umbes 45 minutit.
7. Pärast ahjust välja võtmist laske magustoidul jahtuda ja pange seejärel vähemalt paariks tunniks külmkappi.
8. Enne serveerimist puistke peale pruuni suhkrut ja karamelliseerige suhkur spetsiaalse põletiga, kuni see sulab.
9. Lõpuks võite magustoidu kaunistada puuviljadega.
Suurema söögiisu nimel
Kui meie retseptid tekitasid teis isu ja eelistate veidi suuremat formaati, siis on alati olemas suur kuumakindel küpsetusvorm!
64,66 €
Presentation Küpsetus- ja serveerimisnõud mini ovaalsed 2 tk.
Nicolas Vahe
Tarne 15 tööpäeva jooksul
38,10 €38,10 €
Special Cocotte Küpsetus- ja serveerimisnõu 500 ml tomat
Staub
Saatmine 24 tunni jooksul
Nagu näete, pakuvad ahjuvormid palju võimalusi - kuigi me seostame neid peamiselt magustoitudega, saab neid kasutada ka soolaste suupistete valmistamiseks. Nii et kui teil pole neid vähtuntud nõusid veel kodus olnud, siis tutvuge FormAdore kaubamärgiga ja varustage oma kööki vähemalt kahe kausiga!