Grillimine uues valguses - retseptid nõudlikele inimestele
Kevad on saabunud, mis tähendab, et grillimishooaeg on ametlikult alanud. Tavaliselt seostatakse seda klassikaliste vorstide, šašlõkk või seakaelaga. Kuid miks mitte läheneda grillimisele teisiti ja proovida sel suvel mõnda täiesti uut retsepti - näiteks lihavaba või gluteenivaba? Tutvuge meie soovitustega originaalsete grillroogade kohta ja saage inspiratsiooni enne järgmist koosviibimist oma lähedastega!
Süüdake grillid!
Grillihooaeg on täies hoos, selles pole kahtlustki. Me kõik armastame aega õues koos maitsva toiduga. On ütlematagi selge, et sellised klassikud nagu lihtsad vorstid või röstitud (või kergelt kõrvetatud) krutoonid ei lähe kunagi moest välja, kuid mis oleks, kui me meelitaksime välja keerukamaid maitseid ja üllataksime oma sõpru värviliste köögiviljavarrastega või peene jamssiga? Oleme kokku pannud mõned ebatraditsioonilised, kuid maitsvad soovitused, mis lisavad kindlasti vaheldust igale grillile.
Ja kui te ikka veel mõtlete , millise grillimise kasuks peaksite otsustama, siis lugege kindlasti meie ajakirja, kus anname nõu, kuidas kohandada oma grillimist vastavalt oma vajadustele - ajakiri "Suure grillimise süütamine"
Soovitus taimetoitlastele - spikrid halloumi, köögiviljade ja ürdikastmega
Lihavabad grillretseptid võivad oma maitsega tõeliselt rõõmustama panna - ja halloumi juustu varrastest on selle suurepärane tõestus. Tegemist on poolkõva ja vedrustatud juustuga, mis kuumutamisel saab veelgi parema järelmaitse - see on sirgjooneliselt grillimiseks loodud. Pealegi sisaldab see rohkelt valku ja vähe rasva - seega on see suurepärane liha asendaja. Maitsvate taimetoiduliste grillvarraste valmistamiseks halloumiga on vaja paar puupulka ja järgmisi koostisosi.
Koostisosad varraste jaoks:
- 500 g grillitud köögiviljad, nt paprika, seened, sibul, kirsstomatid;
- Halloumi juustu kuubik;
- 2 spl oliiviõli;
- soola ja pipart maitsestamiseks
Koostisained kastme jaoks:
- 200 g kreeka jogurtit;
- spl hakitud tilli;
- spl hakitud peterselli.
Valmistamine:
1. Lõigake köögiviljad ja juust suurteks kuubikuteks - kui lisate varrastele seeni, võite need tervelt jätta.
2. Pange koostisosad kaussi ja segage oliiviõli, pipra ja soolaga.
3. Asetage köögiviljad ja halloumi vaheldumisi varrastele.
4. Kui varred on grillile asetatud, oodake, kuni köögiviljad pehmenevad ja juust pruunistub.
5. Samal ajal, kui köögiviljad ja juust küpsevad, valmistage kaste - segage jogurt tilli ja peterselliga ning maitsestage.
6. Serveerige varrel koos kastmega.
See on kõik! Jääb üle vaid asetada varred taldrikule, valida mis tahes lisandid - näiteks oma lemmikleib - ja nautida grillitud köögiviljade ja mõnusalt krõbeda juustu ainulaadset maitset.
Grillitud suvikõrvits juustu ja lisanditega - veel üks juurvilja variant
Kui otsite oma järgmise grillimise jaoks köögiviljamaitseid, varastab kreemjas suvikõrvitsakaste koos köögivilja- ja juustukattega paljude taimetoitlaste südame. Samuti sobib see suurepäraselt vorstide või prae juurde - äärmiselt mitmekülgne variant.
Koostis:
- 2 keskmise suurusega suvikõrvitsat;
- 4 suurt seent;
- lemmikjuust, nt gouda või mozzarella;
- sool ja pipar, jahvatatud punane pipar.
Valmistamine:
1 Peske ja kuivatage suvikõrvitsad (ärge koorige neid) ning lõigake need umbes 1,5 cm paksusteks viiludeks.
2 Koorige, peske ja viilutage seened õhukesteks viiludeks.
3. Lõigake juust viiludeks.
4. Asetage suvikõrvitsaviilud alumiiniumist grillplaadile ja paigutage peale seened.
5. Asetage juustuviilud köögiviljade peale ning puistage peale soola, pipart ja jahvatatud paprikat
6. Katke alumiiniumfooliumiga ja asetage grillplaadile - keerake fooliumi küpsemise ajal regulaarselt ümber.
7.Grillige umbes 35 minutit.
Suvikõrvitsa-seene viilud juustuga on valmis - nautige!
Tõeline vegan variant - grillitud baklažaan koos krõbeda baguette'iga
Seekord on aeg teha veganroog ilma juustu või muude loomsete saadusteta. Räägime krõbedast baguette'ist grillitud baklažaaniga - üli maitsev!
Koostis:
- 3 baklažaani;
- 1 klaas oliiviõli;
- 2 küüslauguküünt;
- 2 supilusikatäit vedelat mett;
- teelusikatäis prantsuse sinepit;
- 2 spl palsamiäädikat;
- baguette;
- kirsstomatid;
- soola ja pipart maitse järgi.
Valmistamine:
1. Lõigake baklažaan umbes 1,5 cm paksusteks viiludeks.
2. Pange baklažaan umbes 15 minutiks kõrvale, selle aja jooksul kaotab see oma iseloomuliku kibeda maitse.
3. Loputage baklažaan veega, kuivatage paberrätikuga, määrige viilud oliiviõliga ja puistke peale peenestatud küüslauk.
4. Segage järelejäänud õli meega, sinepi ja palsamiäädikaga ja pange kõrvale - kaste on valmis.
5. Asetage baklažaaniviilud alumiiniumist küpsetusplaadile ja asetage see eelsoojendatud grillile.
6. Grillige köögivilju umbes 4 minutit mõlemalt poolt, et nad muutuksid pehmeks, elastseks ja kergelt pruuniks.
7. Küpsetamisaja lõpu poole asetage baklažaanile kirsstomatid.
8. Määrige grillitud baklažaanid kastmega ning puistke peale soola ja pipart.
Serveerige baklažaan baguette'ile - seda võib ka kergelt grillida. Selle roa jaoks pole vaja midagi muud - see on suurepärane võimalus vegantoitlastele.
314,00 €314,00 €
Artesano Original Taldrikud suupistetele kolmetasandilise serveerimisalusega 4 tk.
Villeroy & Boch
Tarne 10 tööpäeva jooksul
Ideaalne gluteenivaba toitu tarbivatele inimestele - röstitud bataadid chimichurri-kastmega on ideaalne valik.
Kartulid on samuti populaarne grillroog - neid saab valmistada mitmel erineval viisil. Kuidas oleks, kui asendaksite klassikalise kartuli selle magusama variandiga, bataadiga? See on ideaalne toitev grillroog gluteenivaba dieeti pidavatele inimestele. Grillitud bataat koos vürtsika taimse chimichurri-kastmega valluitab rohkem kui ühe südame!
Koostis:
- 2-4 suurt bataati;
- oliiviõli;
- sool.
Chimichurri-kastme koostis:
- peterselli limp;
- 1-2 suurt tšillipipart;
- suur šalottsibul;
- ühe sidruni värskelt pressitud mahl;
- oliiviõli.
Valmistamine:
1 Peske ja kuivatage bataadid ning lõigake need umbes 3 mm laiusteks viiludeks.
2. Määrige viilud mõlemalt poolt oliiviõliga ja maitsestage soolaga.
3. Asetage bataadid kuumale grillile ja jätke pruunistuma (3-10 minutit) - nad peaksid olema kergelt krõbedad.
4. Samal ajal, kui bataadid grillivad, valmistage kaste: hakige petersell, sibul ja tšilli.
5. Segage köögiviljad oliiviõli ja sidrunimahlaga.
6. Võtke bataadid grillist maha ja valage neile valmis kaste peale.
71,80 €71,80 €
Artesano Original Kastme- ja dipikausid kandikuga 4 tk.
Villeroy & Boch
Tarne 45 tööpäeva jooksul
134,90 €
Uno Salatikauss lusikate ning soola- ja pipraveskitega 5 tk.
Joseph Joseph
Toode pole ajutiselt saadaval
Wrap grillitud kana ja köögiviljadega
Wrap, tuntud ka kui tortilla, on roog, mida armastavad nii vanemad, kui ka noored. See pakub palju variante - see on teie enda otsustada, mida pannkoogi sisse panna. Täna on meil retsept wrapi jaoks grillitud kana ja värskete köögiviljadega. Kuidas neid valmistada?
Koostis:
- kanarind;
- jääsalat;
- kirsstomatid;
- värske kurk;
- sibul;
- punane pipar;
- kollane juust;
- kana maitseained/gyros;
- granuleeritud küüslauk;
- oliiviõli.
Koostisained kastme jaoks:
- sinep;
- majonees;
- naturaalne jogurt.
Valmistamine:
1. Peske kanarinnad ja kuivatage paberrätikuga.
2. Viilutage fileed õhukesteks ribadeks ja asetage kaussi.
3. Lisa kanamaitseaine, granuleeritud küüslauk ja kaks supilusikatäit oliiviõli ning segage hästi läbi.
4. Asetage kana jahedasse kohta.
5. peske ja kuivatage kõik köögiviljad.
6. tükeldage kurk, tomat, paprika ja sibul ning lõigake jääsalat väikesteks tükkideks.
7. Asetage kanatükid kuumale grillile ja küpsetage neid umbes 10 minutit mõlemalt poolt, et nad oleksid läbiküpsed ja hästi pruunistatud.
8. Asetage küpsetatud liharibad tortillapannkoogi sisse, lisage köögiviljad ja riivitud juust.
9. Keerake viilud oma lemmikviisil ja asetage need paariks minutiks (mõlemalt poolt) grillile, et juust keskel sulaks.
10. Vahepeal tee lihtne kaste, segades sinepi, majoneesi ja naturaalset jogurtit - kohandage proportsioone vastavalt oma ja külaliste maitsele.
11. Võtke wrapid grillist välja ja serveerige neid koos ettevalmistatud kastmega.
See toit meeldib kõigile - olenemata vanusest. Soovi korral võite seda valmistada ka veganversioonina, asendades kana suitsutatud tofutükkidega. Võimalusi on lõputult!
Vürtsid on kõige võti
Ükski grillimine pole edukas ilma õigete vürtsideta. Sool ja pipar, ketšup ja sinep on absoluutsed põhivahendid, kuid võite kasutada ka vähem ilmseid maitseid ja vürtse, näiteks tšilli, koriandrit või spetsiaalseid grillvürtse, mis on saadaval valmis komplektides.
Näidake neid õigesti välja AdHoci stiilsete kausside või vürtsihoidjatega.
Hõrgutis lastele ja maiustuste austajatele - röstitud banaan pähklitäidisega
Tavaliselt seostame grillimist soolaste roogadega. Siiski on tore teada, et grillil saab valmistada maitsvat magustoitu - grillitud banaani! Sellest magusast maiusest on palju variante - täna näitame, kuidas valmistada grillitud banaane pähklirõõmuga.
Koostisosad:
- 4 küpset banaani;
- ¼ tassi purustatud kreeka pähkleid;
- ¼ tassi purustatud mandleid;
- 2 supilusikatäit võid;
- ¼ tl kaneeli;
- ¼ tassi mett;
- ¼ tassi apelsinimahla;
- soola maitse järgi.
Valmistamine:
1 Pähklipuru jaoks segage kreeka pähklid ja mandlid kokku ja jagage segu kahte ossa.
2. Sulatage või kastrulis madalal kuumusel, lisage üks osa pähkleid ja kaneel ning segage umbes 2 minutit (ärge suurendage kuumust).
3. Lisage apelsinimahl, mesi ja näputäis soola, segage, kuni koostisosad ühinevad ja kaste taheneb.
4. Tõstke kaste pliidilt maha ja koorige banaanid.
5. Lõigake banaanid pikuti ja asetage need grillile siseküljega allapoole.
6. Grillige banaanid 2-3 minutit mõlemalt poolt - nad on valmis, kui nad on muutunud pehmeks ja kergelt pruunistunud.
7. Tõstke grillitud banaanid taldrikule, puistke peale järgi jäänud pähklitega ja kastke pähklikastmega.
Mõte sellest magustoidust paneb suu jooksma! Kui oled seni kasutanud grilli ainult liha või köögiviljade valmistamiseks, siis nüüd vaatad sellele hoopis teistmoodi.
5,59 €5,59 €
Old Luxembourg Brindille Pabersalvrätikud 33 cm 20 tk.
Villeroy & Boch
Saatmine 24 tunni jooksul
Kõik need retseptid sobivad suurepäraselt ka grillpannil valmistamiseks. Seega, kui teil pole võimalust traditsioonilist grilli süüta, varuge hea pann ja nautige oma lemmikmaitseid olenemata ilmast ja aastaajast.
FormAdore e-poest leiate vastupidavaid malmist ja terasest grillipanne, mis teenivad teile aastaid! Et saada aimu teemast, soovitame lugeda meie artiklit "Grillipann - raud või teras?".