Grillpann - malmist või terasest? Kumba valida?
Grillpann on suurepärane võimalus nautida maitsvaid ja tervislikumaid toite - ja selle valimine võib tunduda üsna keeruline. Lõpliku otsuse langetamist ei tee lihtsamaks ka saadaolevate tüüpide ja mudelite hulk. Kõige populaarsemad grillpannid on malmist või roostevabast terasest. Uurige, mis neid kahte tüüpi panne eristab, ja otsustage, kumb neist on teie jaoks parim.
Grillpann - grillitud toidu maitse igal aastaajal
Grillpann võimaldab valmistada maitsvaid ja aromaatseid roogasid palju tervislikumalt - seega osutub see ideaalseks valikuks neile, kes soovivad oma igapäevase toitumisega parandada oma tervist ja figuuri. Seda seetõttu, et see ei nõua nii palju rasva kasutamist kui tavapärane praadimine - ja mõned mudelid võimaldavad täiesti rasvavaba praadimist. See, mis eristab seda teistest praepannidest, on selle laineline pind, mis muudab liha või köögiviljad justkui traditsiooniliselt grillilt võetavaks. Rasv, mis grillimise ajal lihast eraldub, tilgub selle asemel põhjas olevatesse süvenditesse. Grillpannid on tavaliselt valmistatud roostevabast terasest või alumiiniumist. Materjal, millest tarvik on valmistatud, mõjutab muu hulgas ka lõplikku grillimisaega. Kõige sagedamini on need ruudukujulised või ristkülikukujulised, kuigi esineb ka ümmargusi mudeleid.
Miks kasutada grillpanni?
Traditsioonilise praepanni asendamine grillpanniga toob kaasa mitmeid eeliseid - mitte ainult tervisele. Siiski ei saa eitada, et just sellisel pannil valmistate kõige vähema kaloraažiga toite. Grillimine on kõige tervislikum viis toidu valmistamiseks - olenemata sellest, kas tegemist on liha või köögiviljadega. Veelgi enam, grillpannidel on paksem põhi, mis korralikult kuumutades mitte ainult ei eralda soojust ühtlaselt, vaid ka palju kauem. Selle tulemusena saate nautida täiuslikult praetud toitu, säästes samal ajal elektrit. See on ka äärmiselt mitmekülgne, mõeldud kasutamiseks kõikidel pliiditüüpidel ja isegi ahjus. Lisaks ei ole pannil grillimisel vaja kaant - toit ei pritsi ümberringi nagu klassikalisel viisil praadimisel. See muudab liha veelgi pehmemaks ja te... ei pea kulutama aega lisatarvikute pesemisele. Veelgi enam, koostisained ei jää põhja külge kinni ning pärast valmistamist näevad need välja ja maitsevad peaaegu samamoodi nagu traditsioonilisel grillil valmistatud toidud. See tähendab, et teie lemmik grillitud filee või grillvarras võib olla laual olenemata aastaajast ja ilmast. Ribitud põhi mitte ainult ei täiusta liha või köögiviljade välimust, vaid võimaldab ka rasvade kergemini toidust välja valgumise. Kõik see muudab grillipanni igapäevase kasutamise nauditavaks.
Mida valmistada grillpannil?
Grillpann pakub hulgaliselt võimalusi - sellel valmistatud toidud ei ole mitte ainult tervislikumad, vaid ka äärmiselt maitsvad. Tavaliselt kasutatakse seda liha - kanarindade, pihvide või sealiha kaela - praadimiseks. Grillpanniga saab valmistada ka maitsvat kala - näiteks lõhet - ja aromaatseid köögivilju. Samuti on see hea valik neile, kellele meeldib grillitud juustu maitse. Tuleb siiski märkida, et seda tüüpi pann ei sobi munade, pannikookide või ülepannkookide valmistamiseks. Siiski tasub see oma kööki muretseda, et igal ajal nautida grillitud toidu ainulaadset maitset. FormAdore tootevalikus ootavad teid eri tüüpi grillpannid, mis sobivad liha, kala ja köögiviljade praadimiseks. Nende valik ulatub tugevatest malmist või roostevabast terasest mudelitest kuni alumiiniumist pannideni. Pannid on saadaval erinevates suurustes - nii et igaüks leiab oma vajadustele sobiva suuruse. Nende hulgas on ka suuremaid ristkülikukujulisi grillpanne, mis võimaldavad valmistada korraga rohkem toitu - näiteks Scanpani Classic-mudel või Skeppshult'i Noir. Nüüd ei pea te enam ootama kevad- ja suvepäevi, et nautida grillitud paprika, seakotletite või lõhe maitseid - te võite neid süüa siis, kui just meeldib!
Malmist pann - omadused
Malmist grillpannid on üks kõige vastupidavamaid mudeleid, mis on saadaval. Massiivne töötlus väljendub otseselt nende pika kasutusea näol - isegi sagedase kasutamise korral. Veelgi enam, seda tüüpi grillpannid rõhutavad suurepäraselt toidu maitset. Malmist mudeleid saab edukalt kasutada induktsioonpliitidel, mis kindlasti meeldib paljudele. Need sobivad ka ahjus kasutamiseks. Tasub meeles pidada, et sellest materjalist valmistatud pannid kuuluvad raskete mudelite hulka. FormAdore'i klientidele pakuvad erilist huvi Staubi lahendused, millel on kolmekümneaastane garantii. Kui otsite head malmist panni grillimiseks, tasub tähelepanu pöörata ka ettevõtte Le Creuset'i sarjale, näiteks Signature-mudelile.
Malmist grillpanni kasuks otsustades tasub meeles pidada, et selle eest tuleb korralikult hoolitseda. Sellele materjalile ei meeldi happelised tooted, nt hapukurk või sidrun - need võivad põhjustada mitte ainult tarviku pinnal värvimuutusi, vaid ka metallilist maitset valmistatavatele roogadele. Lisaks on hea mõte enne esimest kasutamist - ja pärast iga pesu - panni pinda määrida, et tihendada malmkanaleid.
Roostevaba terasest grillpann - mille poolest see erineb?
Teine populaarne grillpanni tüüp on roostevabast terasest valmistatud pannid. Nagu nimigi ütleb, iseloomustab neid erakordne vastupidavus roostetamisele, kuid mitte ainult - nad on vastupidavad ka kriimustustele ja mehaanilistele vigastustele. Mida on nende kohta eriti oluline teada? Kuna nende kuumutamine võtab veidi kauem aega, annavad nad ka pikema aja jooksul soojust. Selle tulemusena säilitab toit oma temperatuuri ka siis, kui pliit on välja lülitatud ja toit eemaldatud pliidilt. Lisaks saab terasest grillpanne edukalt kasutada ahjus kuni 180-kraadise temperatuuriga - kui neil ei ole plastikust käepidemeid. Nad kuuluvad suhteliselt kergete toodete hulka ja seetõttu on neid ka mugav kasutada.
Üks populaarsemaid mudeleid meie valikus on Zwilling Plus grillpann 18/10 roostevabast terasest. Nagu malmist panni puhul, tuleb ka roostevabast terasest mudeleid korralikult hooldada - enne esimest kasutamist on väga oluline karastamine ja nn lõõmutamine, mille tulemusel teras paisub.
Grillpann - malmist või terasest?
Lõplik valik konkreetse grillpanni kohta sõltub täielikult isiklikest eelistustest. Kui soovite vastupidavust ja aastatepikkust tõhusat kasutamist, osutub parimaks valikuks malmist mudel. Selle vastupidavusele ei saa midagi muud vastanduda - malmist pannid suudavad vastu pidada kuni tosin aastat. Veelgi enam, malmist pann rõhutab valmistatava toidu maitset - teraspannidel selliseid omadusi enam ei ole. Kui aga soovite, et teie pann oleks kerge ja kergesti puhastatav, valige hoopis terasest mudel. Terasest grillpannid on nõudepesumasinas pestavad, mida malmist mudelite puhul ei ole. Esimest tüüpi tarvikud kaotavad pärast mõningast kasutamist ka oma esteetilise välimuse. Malmist pannid seevastu näevad kogu aeg välja samasugused - isegi pärast aastaid kestnud sagedast grillimist. Erinevalt teraspannidest vajavad need aga rasva kasutamist. Mõlemal on omad plussid ja miinused - lõpliku valiku tegemine on täielikult teie otsustada.
Üks on kindel - mõlemad pannid aitavad teil hoida teid ja teie lähedasi tervislikult, tagades samas suurepärased toidud. Kui soovite oma toiduvalmistamise teadmisi laiendada, tutvuge kindlasti meiejuhendiga, kuidas tervislikult pannil praadida!
Kui valite FormAdore'i grillpanni, võite olla kindel, et see teenib teid aastaid ja vastab teie ootustele grillitud toidu suhtes. Vaadake kõiki meie valikus olevaid mudeleid ja leidke see, mis muudab teie igapäevase toiduvalmistamise nauditavamaks!