NÕUANNE

Soojendavad supid sügiseks ja talveks. Milliseid supitermoseid valida?

Soojendavad supid sügiseks ja talveks. Milliseid supitermoseid valida?

Author:

Kadi Leensalu

05.10.2023

Sügis- ja talvehooaeg on aeglaselt algamas ja see tähendab ainult üht - aromaatsete, soojendavate suppide hooaega. Pole muud sööki, mis suudaks külmal, vihmasel ja tuulisel päeval nii hästi keha - ja hinge - soojendada. Kui sul ei ole veel lemmiksupiretsepti, mis on valmistatud hooajalistest köögiviljadest ja su köögis puuduvad õiged vahendid nende hoidmiseks, siis see artikkel on just sulle!

Supp on toit number üks sügis- ja talveperioodil

Supp on kahtlemata üks roogadest, mille juurde me sügisel ja talvel kõige sagedamini tagasi pöördume. Suvel tekitab mõnel inimesel juba pelgalt mõte aurava sisuga täidetud kausist peavalu, kuid sügis- ja talvepäevadel ei ole midagi paremat kui ports kuuma suppi. Nendel külmematel kuudel peaksite panustama just nendele roogadele, mis tänu oma koostisosadele soojendavad keha veelgi ja aitavad hoida immuunsust õigel tasemel. Siin on mõned järeleproovitud supiretseptid, mis pärast proovimist muutuvad teie menüü püsivaks osaks!

apelsinimahl
lõunasöögi väljavõtmine

Aromaatne kõrvitsasupp - sügise kuninganna

Kõrvitsasupp - sügisel ja talvel võime seda julgelt nimetada kõigi suppide kuningannaks. Sügis on ju selle ainulaadse köögivilja hooaeg - ja seda tasub tõesti ära kasutada selle tervist edendavate omaduste tõttu. Järgnev retsept on iga pereõhtusöögi hitt!

Koostisained 4 portsjoni jaoks:

- 800 g kõrvitsat (500 g pärast koorimist);
- 250 g kartulit;
- 1 sibul;
- 2 küüslauguküünt;
- 25 g võid;
- 1 tl värsket riivitud ingverit;
- 1 tl kurkumapulbrit;
- 1 tomat/pool purki viilutatud tomatit
- 1 ja pool tassi puljongit;
- 1 tass piima.

Valmistamine:

1. Koorige kõrvits, eemaldage seemned ja tükeldage viljaliha.
2. Koorige ja tükeldage kartulid ja sibul, koorige ja viilutage küüslauk,
3. Praadige sibul ja küüslauk võis suuremal pannil või potis, seejärel lisage kõrvits ja kartulid.
4. Maitsestage soola, kurkumi ja ingveriga.
5. Praadige kõike seda umbes 5 minutit, aeg-ajalt segades.
6. Valage kuum puljong maitsestatud köögiviljadele, katke ja laske keemiseni viia,
keetke keskmisel kuumusel umbes 10 minutit.
7. Koorige ja tükeldage värske tomat neljaks ning eemaldage varred ja seemned.
8. Tükeldage tomatimass ja lisage suppi (kui olete valinud tomatikonservid, lisage need lihtsalt kohe suppi).
9. Segage ja keetke 5 minutit, kuni köögiviljad on pehmed.
10. Lisage piim ning segage mikseriga.

See on kõik! Suppi võib serveerida koos koorega ja/või kõrvitsa- või päevalilleseemnetega - kõige parem on neid kergelt röstida kuival pannil. Sibula ja küüslaugu kõrvale võite lisada ka viilutatud porgandit.

lõunakast
termopakend

Sügise kingitused potis - traditsiooniline seenesupp

Kivipuravikud, sametpuravikud, tatikud, kukeseened .... - ilma nendeta sügis pole täiuslik! Seened on paljude sügiseste ja talviste roogade suurepärane alus ja selle aastaaja menüü absoluutne põhitoit on seenesupp, eelistatult valmistatud kodustest seentest. Aeg retseptiks!

Koostisained 4 portsjoni jaoks:

- 450 g seeni (puravikud, kukeseened);
- 2 porgandit;
- 5 kartulit;
- 1 sibul;
- 1 spl võid;
- 2 spl taimeõli;
- 2 liitrit puljongit;
- 200 ml 18% koort;
- soola ja pipart maitse järgi;
- veidi tilli.

Valmistamine:

1. Puhastage seened korralikult, peske ja lõigake väikesteks tükkideks.
2. Lõigake sibul kuubikuteks ja praadige õlis, segades.
3. Lisage kooritud ja kuubikuteks lõigatud porgandid, segage ja praadige 3-4 minutit.
4. Lisage kooritud ja kuubikuteks lõigatud kartulid ning supilusikatäis õli.
5. Praadige 2-3 minutit, aeg-ajalt segades.
6. Lisage köögiviljadele kuum puljong ja kuumutage keemiseni.
7. 10 minuti pärast lisage viilutatud seened ja kuumutage taas keemiseni.
8. Keetke suppi umbes 10 minutit, kuni köögiviljad on üsna pehmed.
9. Maitsestage supp soola ja pipraga, lisage hakitud till ja pärast kuumuse vähendamist lisage hapukoor.

Voila- täiuslik seenesupp on valmis! Miks mitte seda järgmisel pühapäevasel õhtusöögil lauale panna?

kaerahelbed maasikaga
müsli

Guljašisupp - turvaline ja armastatud klassika

Kui juttu on sügiseks või talveks ideaalsetest suppidest, ei saa me jätta mainimata guljašisuppi. See ei ole mitte ainult soojendav, vaid ka erakordselt täitev söök, mis võib hõlpsasti asendada teist rooga. See on ideaalne idee pere koosviibimiseks laua ümber või nädalaks, kui pole palju aega süüa teha - siis osutuvad suuremates kogustes valmistatud ühepajatoidud tõeliseks elupäästjaks.

Koostisained 4 portsjoni jaoks:

- 300 g sealiha või kanarinda;
- 700 g värskeid tomateid/1 tass viilutatud tomatikonserve;
- 1 punane paprika;
- 3 kartulit;
- 3½ tassi puljongit;
- 1 tl tomatipasta;
- 2 supilusikatäit võid;
- 1 sibul;
- 1 küüslauguküünt;
- 1 teelusikatäis magusat paprikapulbrit;
- näputäis kuuma paprikapulbrit;
- 2 oksa tüümiani/1 teelusikatäis kuivatatud tüümiani;
- pool klaasi valget veini;
- petersell.

Valmistamine:

1. Koorige ja tükeldage sibul, koorige ja poolitage küüslauk, seejärel praadige kõik võis.
2. Lisage kuubikuteks lõigatud liha ja praadige põhjalikult igalt poolt.
3. Lisage paprikapulber ja tüümian ning praadige veel veidi aega, aeg-ajalt segades.
4. Valage juurde vein ja keeda 1-2 minutit, lisage kuum puljong ja kuumutage keemiseni.
5. Lisage värsked kooritud ja kuubikuteks lõigatud tomatid või tomatipastaga konserveeritud kuubikuteks lõigatud tomatid.
6. Maitsestage soola ja pipraga, katke ja laske umbes poolteist tundi haududa.
7. Lisage paprika- ja kartulikuubikud, segage ja keetke veel pool tundi, kuni kartulid on piisavalt pehmed.
8. Puistke peale hakitud peterselli.

Guljašisupp on valmis - nautige!

hall kott
must kaas

Aromaatsed kuumad supid - kuidas neid säilitada?

Te juba teate, kuidas valmistada parimaid suppe, mis soojendavad teid tõhusalt tuulisel ja külmal päeval. Aga mis siis, kui soovite sellist sööki tööle või ülikooli kaasa võtta? Siis ei saa ilma õige termoslõunakarbita! FormAdore poe valikust leiad mitmeid soovitusi, mis toimivad paljudes olukordades ja hoiavad sind pärast pikka jalutuskäiku külmemal päeval soojas. Isetehtud supi portsjon on kindlasti parem valik kui suvalises restoranis või kiirtoidupunktis söömine.

kuum supp
teraskonteiner

Kuidas hoiustada ja transportida aromaatseid suppe nii, et need oleksid veel mõne tunni pärast hästi sooja?

Üks soovitatav lahendus on Stanley Legendary Classic Thermos Dinner Thermos. See on usaldusväärne anum eriülesannete täitmiseks ja hoiab tänu oma topeltisolatsiooniga seintele suppi kuumana kuni 15 tundi. Termos on valmistatud vastupidavast 18/8 roostevabast terasest ja läbib testi kõikides tingimustes - olgu see siis tööl ja koolis või ekstreemsete talviste väljasõitude ajal. Teine huvitav pakkumine, mis ei jätta teid sügisel ja talvel hätta, on sama tootja lõunatermos Classic. Sinu supp püsib selles soojana kuni 7 tundi . Termosega on kaasas ka praktiline lusikas - nii et sa ei pea muretsema, kui unustad söögiriistad koju.

Huvitav!

Kaubamärk Eva Solo ei ole unustanud sooja suppi armastajaid - To Go lõunatermos osutub sama heaks valikuks kui tema eelkäijad. Praktilise viimistluse, kuni 710 ml mahutavuse ja tugeva teraskonstruktsiooniga on see ideaalne valik igaks olukorraks. Tähelepanu väärib ka Black+Blum lõunatermos koos praktilise vormitud lusikaga.

Valige oma lõunatermos ja nautige maitsvaid koduseid suppe, kus iganes te ka ei viibiksite! Ja kui soovid lisaks kuumale supile alati oma lemmik aromaatne jook kaasas kanda, vaadake meie termotopse ja termokruusi valikut kohvi või tee jaoks - valik on tõesti suur!

alapealkiri
Kaerahelbed